Gezocht: studenten v/m! Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek Groningen is op zoek!

Gezocht: studenten v/m! Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek Groningen is op zoek!

Gezocht: studenten v/m! Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek Groningen is op zoek!

In Groningen is een schrijnend tekort aan techniekstudenten. Er zijn vacatures in overvloed, maar niet voldoende vakmensen om ze in te vullen. Het Noorderpoort zoekt daarom studenten. Jongens én meiden, vooral in de procestechniek!

NOORDZ BRANDED

„Waar moet je heen als leerlinge die goed is in wis- en natuurkunde?” vraagt Elisabeth Koelman, docente en studieloopbaanbegeleider, zich af. „Laboratoriumtechniek is een optie, maar de nauwkeurigheid van dat vak moet je net liggen. Veel meiden weten niet dat procestechniek ook tot de mogelijkheden behoort. Het wordt ze echter niet of nauwelijks aangeboden en de keuze lijkt minder snel als vanzelfsprekend geaccepteerd. Volkomen onterecht. Op dit gebied liggen juist geweldige kansen voor studentes én scholen.”

„Op een onderwijsbeurs maakte ik kennis met de opleiding procestechniek”, zegt Judith, tweede jaars Procestechniek niveau 4 aan de Zernikelaan. „Het sprak mij direct aan. Ik was altijd al goed in wiskunde en natuurkunde, en bij Noorderpoort vond ik een vervolgopleiding die daar naadloos op aansloot en helemaal bij mij paste. Mijn eerste stage was bij Villeroy & Boch. De ontvangst op de eerste dag was geweldig. Ik was hun eerste stagiaire en dan nog een vrouw ook! Ik voelde mij direct welkom en dat is de hele stageperiode zo gebleven.”

Melissa, eerste jaars Procestechniek niveau 4:

„De keuze voor procestechniek was voor mij, net zoals bij Judith, heel bewust. Ik zocht een plek waar ik mijn talenten verder kon ontwikkelen en mij gewaardeerd voel. Procestechniek is vooral een jongens-opleiding, maar ik werd direct geaccepteerd. In bijna alle klassen zitten trouwens meiden. Hier zijn de studenten open en eerlijk. Er heerst een prettige sfeer en je kunt gewoon jezelf zijn. Je zit niet in een strak keurslijf. Wat er van je gevraagd wordt, is dat je goed kunt samenwerken en dat je daarnaast zelfstandig en creatief bent.”

„Procestechniek werkt vaak in ploegendienst,” vult Judith aan. “ Verantwoordelijkheid durven nemen is heel belangrijk, net zoals betrouwbaarheid.” En dat niemand zonder humor kan, beamen de dames volmondig. „In de opleiding, maar ook zeker daarbuiten!” lacht Melissa.

„De opleiding Procestechniek wordt als BBL al bijna dertig jaar door het Noorderpoort verzorgd. En sinds vier jaar ook als BOL”, zegt Harry Bonthuis, docent en studieloopbaanbegeleider. „We zijn sinds een paar jaar met een promotie­offensief bezig. Dat is niet zonder reden. Er zijn veel vacatures bij de bedrijven, maar we hebben onvoldoende studenten om ze in te vullen. Met de digitale revolutie ligt procestechniek aan de basis van steeds meer ontwikkelingen. De vraag naar goed opgeleid technisch personeel zal dus alleen maar toenemen. Daarom: studenten gezocht! Jongens én meiden. Gedreven en adequaat geschoolde studenten zijn een aanwinst voor elk bedrijf. Ze brengen nieuwe inzichten in en tweehonderd procent inzet. Wie als student voor de opleiding Procestechniek kiest, vindt het werk bijna voor het oprapen.”

* Op 18 januari is er een meisjes-doe-dag op ZAP, Zernikeplein 11 te Groningen

* Op 26 en 27 januari zijn er open dagen op locatie Muntinglaan 3 te Groningen 

* Op 1 februari 2018 is er een open dag op Zernikeplein 11 te Groningen

* Girlsday is op 12 april 2018 op de locatie Muntinglaan 3 te Groningen

www.noorderpoort.nl

Voor meer informatie:

as.teakema@noorderpoort.nl

ahp.vdmeer@noorderpoort.nl

Geplaatst op: 23 november 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *