De financieel strateeg: De droom van de ondernemer vertalen naar vandaag

De financieel strateeg: De droom van de ondernemer vertalen naar vandaag

De financieel strateeg: De droom van de ondernemer vertalen naar vandaag

Remco van Suchtelen is wars van gladde praat en gebakken lucht. Hij is bedrijfsadviseur in hart en nieren, gepokt en gemazeld in het ondernemen en het begeleiden van ondernemers. „Blijven dromen, maar ook planmatig werken, het draait allemaal om continuïteit.”

NOORDZ BRANDED

Hij barst van de energie, wil perspectief bieden en maakt van z’n hart geen moordkuil, ook niet ten overstaande van de ondernemers die hij bijstaat, sommigen al meer dan tien jaar. Vooral MKB-ondernemers van bedrijven met circa 5 tot 50 mensen in dienst zijn z’n klanten.

Remco van Suchtelen ging zeventien jaar geleden weg bij ING. Grootste voordeel van je achtergrond? „Ik heb veel kennis opgedaan, ken het financiële klappen van de zweep en ben ervan overtuigd dat je altijd een doortimmerd financieel bedrijfsplan moet hebben. Daarom noem ik mezelf financieel strateeg.”

Hart ondernemer raken

Is zo’n plan voor meerdere jaren nog houdbaar in deze tijd van snelle verandering? „Jazeker, je moet je ergens op richten. Je moet een omschreven stip op de horizon hebben om naartoe te werken, met je bedrijf, je productie of dienst, met je mensen. Dat plan is de basis van je handelen vanaf dag één, onderweg kun je als het nodig is je koers aanpassen.”

Wat maakt Richard van Suchtelen van MKB5 anders dan andere bedrijfsadviseurs? „Ik ben de mix van de creatieve visionair en de man van het uitvoeren van doortimmerde plannen met doorwrochte cijfers. Richt je ergens op vanuit missie en visie, zorg dat je je bedrijf goed en gedegen inricht – dus je hele organisatie, de juiste mensen, de juiste middelen – en zorg dat je wat je doet, ook goed verricht. Van abstractie en visie tot dagelijkse uitvoering op basis van gezonde financiële lange termijn planning. Er zijn weinig adviseurs die breedte en inhoud kunnen toevoegen aan bedrijven en het hart van de ondernemer kunnen raken. Dat kan ik wel; ik ben van de straat maar heb ook gestudeerd.”

‘Ik doe wat ik fantastisch vind’

Heb je een stip op de horizon? „Ik heb de afgelopen jaren gewerkt aan een eigen model op basis van mijn ervaringen. Nu is het tijd om dat te laten groeien, dus ik zoek goeie mensen die met dit MKB5- model de boer op willen. Goeie bedrijfsadviseurs die hebben leren incasseren en leren vechten, die de theorie kennen, de praktijk aan den lijve hebben ondervonden en snappen dat goede communicatie de basis is. Ik doe wat ik fantastisch vind en gun het een ander ook.”

mkb5.nl

Geplaatst op: 14 november 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *