Detacheren bij ZEKER, dynamisch voor professionals met ambities

Detacheren bij ZEKER, dynamisch voor professionals met ambities

Detacheren bij ZEKER, dynamisch voor professionals met ambities

Gedreven detacheerder voor non-profitorganisaties en sterk in het sociale domein: ZEKER. De professionals Martine Kruize, Eddy Ferwerda en Michael Voll vertellen over in- door en uitstroom, de betekenis van en competenties in hun vakgebied, het comfort van een goede werkgever en het maken van keuzes.

NOORDZ BRANDED

Martine Kruize is sinds juni 2015 bij de gemeente Hoogezand – Sappemeer bezig aan haar eerste opdracht via ZEKER, haar eerste baan na haar opleiding bij Hanze Hogeschool. Van stage naar een baan als ‘Consulent inkomen’.

Waarom dit?

,,ZEKER heeft goede contacten met de opleiding HBO SJD die ik volgde aan de Hanzehogeschool. Via mijn opleiding had ik een oproep gezien dat ZEKER op zoek was naar leergierige en gedreven starters die zonder werkervaring zo van de opleiding kwamen, daar heb ik op gereageerd. Ik had dit een paar jaar geleden niet bedacht. De basis leer je op school, het vak leer je echt in de praktijk. Wil je dit werk bij een gemeente gaan doen, is een stage bij een gemeente ook erg handig, anders is het gat echt te groot.”

Vakmensen

Wat betekent ZEKER voor je?

,,Vooral die van werkgever, daarnaast van opleider, van aangever van cursussen of nieuwe kennis in je vakgebied.”

Gedetacheerd zijn is een keuze?

,,Ik ben hier ingerold, maar het is wat ik leuk vind. Een klein wereldje van vakmensen. In detachering hangt het af van de opdracht hoe lang je ergens ingezet wordt. Ik weet nog niet precies wat ik wil, maar ik kan wel aangeven dat ik me verder wil ontwikkelen binnen mijn vakgebied en dat kan bij ZEKER. Bij ZEKER ken je elkaar en word je gehoord.”

Eddy Ferwerda werkt sinds 2014 bij ZEKER, en is momenteel gedetacheerd bij de gemeente Heerenveen als juridisch medewerker. Hij heeft een uitgebreid track-record van twaalf jaar ervaring bij kleinere en grote gemeenten in het sociale zekerheidsdomein.

Hoe ben jij bij ZEKER terechtgekomen?

,,Ik ben via LinkedIn benaderd toen ik bij een andere detacheerder werkte. Het klikte, meer persoonlijk, directer contact.”

Detacheren

Wat betekent detacheren voor jou?

,,Het is een dynamische wereld waar ik al twaalf jaar in werk. Het past me omdat ik me zelf kan ontwikkelen zoals ik dat wil in de breedte van mijn vakgebied. Straks wil ik nog doorstromen naar de kant van bezwaar en beroep, daarna weet ik het nog niet precies. Detacheren past bij mensen met ambities, mensen die zelf hun keuzes kunnen maken.”

Waarom ZEKER?

,,Het informele team. Geen overdreven accountmanagers die graag vaak langskomen op je werk, want daar zitten ze zeker bij gemeenten niet op te wachten. Contact als het nodig is, goed informeren over actualiteit in je vakgebied, ruimte voor ontwikkeling. In de eerste plaats werkgever, in de tweede plaats aangever, ondersteuner bij ambities, die snappen waar het om draait bij de mensen die ze detacheren. Ik ben naast mijn baan ook nog coördinator sociaal domein bij ZEKER, ik begeleid andere collega’s zoals Martine en geef gastcolleges op de Hanze Hogeschool.”

Handhavende kant

Sociale zekerheid als vakgebied, is dat een keuze?

,,Nee, ik ben ook in dit vak gerold. Het is een enorm breed vakgebied in een wereld waar veel mensen bij gemeenten elkaar kennen, er speelt veel, verandert veel, je moet heel goed op de hoogte blijven van de actualiteiten. En het vormt je, je wordt er harder door. Dat is niet zo gek, want wij zitten met wat we doen aan de juridische, de handhavende kant. Ik ben anders gaan kijken en oordelen.”

Michael Voll is na zeven jaar detachering inmiddels in dienst bij de gemeente Lochem in de uitvoering van Bijzondere Bijstand en de Minimaregelingen.

Hoe kwam je van ZEKER naar een vaste baan?

,,Ik ben ruim 2,5 jaar geleden benaderd door ZEKER via LinkedIn, zijn hadden een opdracht voor drie maanden met mogelijk nog verlenging en ik zat op dat moment thuis, dus dat was een mooie kans. Ik had een goed gevoel bij het eerste gesprek en ik kon direct aan de slag.”

Je bent sinds een half jaar in vaste dienst na zeven jaar gedetacheerd te zijn geweest, hoe kijk je terug?

,,Ik heb heel veel kunnen leren in die zeven jaar. In mijn vakgebied van sociale zekerheid is er een groot verschil in de manier waarop gemeenten het beleid invullen en uitvoeren, dus je doet heel veel ervaring op in verschillende culturen, je mag veel leren en ik kijk daar met veel plezier op terug.

Toch een vaste baan.

,,Ja, dat wilde ik graag, dus ik ben er blij mee dat dat is gelukt vanaf januari van dit jaar. Er was een mogelijkheid bij de gemeente Lochem, en het is me gelukt, ik kan me daar verder ontwikkelen. Ik kijk met plezier terug op een paar mooie jaren bij ZEKER en ben blij dat ik via ZEKER bij Gemeente Lochem gedetacheerd ben geweest en daar een vast dienstverband heb gekregen.”

Geplaatst op: 3 november 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *