Deze vijf innovaties moet je zien op de Playground van Trendship 2017 (+video)

Vijf innovaties die je moet zien op Trendship 2017 (+video)

Welke innovaties mag je niet missen op de Playground van Trendship 2017? Noordz zet er vijf voor je op een rijtje, inclusief video’s.

Forze VII: Raceauto op waterstof

Forze is het raceteam van de Technische Universiteit Delft. Ze rijden in elektrische raceauto’s op waterstof. Vijftig studenten uit verschillende disciplines werken aan de auto’s en de technologie, waarvan 18 fulltime met het raceteam bezig zijn. De Forze VII, de raceauto die op de Playground staat, is een van de snelste waterstofauto’s ter wereld. Binnen vier seconden van nul tot honderd kilometer per uur, met een topsnelheid van 210 km/h. Helaas niet de primeur voor Trendship 2017, want de auto maakte zijn debuut in Noord-Nederland tijdens het gala van VNO-NCW Noord, eerder in het jaar.

Bekijk de video:

Tessa van TinyBots

Maak op Trendship 2017 kennis met Tessa. De sociale robot van startup Tinybots moet dementerende ouderen gezelschap bieden. Tessa ziet er niet uit als een sociale robot zoals we die kennen, futuristisch met menselijke trekken. Het is een soort houten ei, met een hoed en een jas. Geen machine en geen knuffelbeest. Ze praat tegen haar huisgenoot wanneer het al even stil is, of speelt geruststellende muziek.

Bekijk de video:

Beam van BeamLabs

Maak van iedere lampenfitting een beamer met Beam. Het is een projector die je in iedere fitting kunt draaien. Stekker in het stopcontact en voilà: afspelen. Ieder vlak oppervlak wordt een scherm: horizontaal, verticaal. Speel bijvoorbeeld video’s af op je tafel terwijl je kookt, zodat je mee kunt kijken. Nooit meer gedoe om een beamer te reserveren, want deze neem je overal mee naar toe.

Bekijk de video:

De HoLolens

De mixed reality-bril van Microsoft komt naar Trendship 2017! De bril projecteert digitale 3D-beelden in de analoge wereld waarin we leven. Het camerasysteem in de bril registreert lengte, breedte én diepte en reageert op gebaren, oogbewegingen en gesproken commando’s.

Bekijk de video:

Sim Racing

Stap in het leven van Max Verstappen en race over alle Formule1-circuits tijdens Trendship 2017. E-sports zijn razend populair. Op de Playground vind je daarom in 2017 race-simulatoren. Daarbij lig je in een racestoel, zoals coureurs in hun wagens liggen. Bedien je stuur zoals de heren uit bijvoorbeeld Formule1 en waan je op het circuit. Onderstuur, overstuur: net echt. De grote jongens trainen met deze systemen, omdat fysieke rondjes op het circuit flink kostbaar zijn. De echte pro’s in sim racing zijn overigens in staat om de coureurs te verslaan. Wanneer ze op het scherm tegen elkaar racen, weliswaar.

Bekijk de video:

Karlijn ter Horst (Journalist)

Karlijn ter Horst (Journalist)

Geplaatst op: 12 oktober 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *