Ondernemer in Achtkarspelen? Vul ook de Ondernemerspeiling in!

Ondernemer in Achtkarspelen? Vul ook de Ondernemerspeiling in!

Ondernemer in Achtkarspelen? Vul ook de Ondernemerspeiling in!

Ondernemers zijn belangrijk voor Achtkarspelen. Maar hoe belangrijk is de gemeente voor ondernemers en hoe tevreden zijn ze eigenlijk? Dat wil de gemeente graag weten en heeft daarom alle ondernemers uitgenodigd deel te nemen aan de Ondernemerspeiling. Alexander de Vries, ondernemer en voorzitter van de Business Club Buitenpost vulde de Ondernemerspeiling al in. ‘Over de dienstverlenging van de gemeente heeft elke ondernemer wel een mening. Het is nu de kans om die te laten horen.’

Dienstverlening

Al meerdere ondernemers vulden tot nu toe de vragenlijst in, waaronder Ale Procee, ondernemer en voorzitter van H&I Surhuisterveen: ‘Dienstverlening is een belangrijk thema. Dat kan voor de ondernemer het verschil maken in de keuze voor de vestigingsplaats van zijn bedrijf.’ Ondernemer en voorzitter van het Achtkarspelen Bedrijven Contact Margreet Mook vindt dat een gemeente open moet staan voor signalen van de ondernemers. ‘Neem als voorbeeld de toenemende vraag naar nieuwe bedrijfsgrond in Surhuisterveen. Ook dat valt onder dienstverlening.’

Naast dienstverlening bevat de Ondernemerspeiling vragen over regeldruk en de manier waarop ondernemers contact hebben met de gemeente. De peiling wordt uitgevoerd door I&O Research, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat voor meerdere gemeenten in Nederland dergelijke peilingen uitvoert.

Meten is weten

Wethouder Economische Zaken Harjan Bruining benadrukt het belang van de enquête. ‘Dagelijks zetten we ons in voor het ondernemersklimaat in Achtkarspelen. Met de aanbevelingen uit deze enquête kunnen we er straks nog een schepje bovenop doen.’

Resultaten onderzoek

De peiling maakt deel uit van het landelijk onderzoek ‘Waar staat je gemeente’. Ondernemers kunnen de vragenlijst tot en met 15 oktober invullen. De resultaten van de Ondernemerspeiling zijn eind 2017 beschikbaar en worden gepubliceerd op www.waarstaatjegemeente.nl. De uitkomsten gaan de gemeenten delen en bespreken met ondernemersverenigingen en deelnemers van de peiling.

Geplaatst op: 6 oktober 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *