Veertien Noordelijke ondernemingen in MKB Innovatie Top 100

Veertien Noordelijke ondernemingen in MKB Innovatie Top 100

Veertien Noordelijke ondernemingen in MKB Innovatie Top 100

Veertien bedrijven uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe hebben een plekje weten te bemachtigen in de MKB Innovatie Top 100. Het Groningse Horus View and Explore BV veroverde in de 12e editie van deze Top 100 de hoogste notering: het bedrijf werd 19e. Illumade uit Leeuwarden staat op de 22e plek vlak achter hun oosterburen.

De overige noordelijke ondernemingen die in de Top 100 zijn terug te vinden zijn: Hulst Innovation Cable Equipment BV (51e), ORFI-Food BV (70e), United Care Products BV (72e), Arox Logistics IT (80e), AttachingIT (92e), Negotica Development Projects (96e) (allen uit Groningen), Snakeware (29e), LoQit BV (54e), Repoint BV (56e), Biddle BV (84e) (allen uit Friesland), Arvick BV (73e) en Multinok/Bouwknegt Rietdekkers (81e) (allen uit Drenthe).

Greentom uit Maastricht, ontwerper en leverancier van ’s werelds eerste ‘groene’ kinderwagen, werd gekozen tot winnaar. De onafhankelijke jury onder leiding van Ruud Koornstra, innovator en eerste energie-commissaris van Nederland, maakt dit bekend. De Kamer van Koophandel (KvK) publiceert deze jaarlijkse ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse mkb.

Noord-Holland best vertegenwoordigd

Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100, gevolgd door Noord-Brabant met 21 en Zuid-Holland met 15 bedrijven. Na de industriesector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren health en creatieve industrie.

Succesvolle innovaties

Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 van de KvK is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. De bekendmaking van de 12e MKB Innovatie Top 100 vond plaats bij NBC in Nieuwegein.

Geplaatst op: 22 september 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.