Hoe verkoop je je bedrijf?

Hoe verkoop je je bedrijf?

Hoe verkoop je je bedrijf?

Ik wil mijn bedrijf verkopen. Waar moet ik op letten? Tom Beltman, partner bij Marktlink Fusies & Overname, over bedrijfsovername.

Een op de vijf ondernemers denkt na over de verkoop van zijn bedrijf. Toch verandert slechts 1 procent van de bedrijven jaarlijks van eigenaar, want de verkoop van een bedrijf is een zorgvuldig en discreet proces. Je wilt als eigenaar liever niet dat medewerkers en klanten op de hoogte zijn van een mogelijke overname. Anderzijds helpt het als je meerdere geïnteresseerde partijen weet te vinden. Dit dilemma zorgt ervoor dat het verkooptraject vaak in een vroeg stadium strandt. Een andere factor is de prijsverwachting: die ligt gemiddeld 30 tot 40 procent hoger dan de marktwaarde. Dat heeft vooral te maken met de vermogensplanning van de eigenaar.

Zes tips

De volgende tips helpen je om wél tot een succesvolle verkoop te komen.

1. Bereid je bedrijf én jezelf goed voor. Zet de belangrijkste zaken op een rij: de organisatorische, commerciële, juridische en financiële aspecten.

2. Schakel een adviseur in.

Je hebt onder andere een gespecialiseerde overnameadviseur en een goede jurist nodig. Met professionele deskundigen kun je de rollen beter scheiden.

Jij moet als ondernemer vooral een charmeoffensief inzetten en vertrouwen wekken bij de geïnteresseerde koper. De adviseur is er voor het zakelijke deel. De gemiddelde bedrijfsovername kost 500 tot 1.000 uur. Tijd die je nodig hebt om de focus te houden op de prestaties van de onderneming. Die liggen immers tijdens de verkoopperiode onder een vergrootglas.

3. Bereid het proces voor. Zorg bijvoorbeeld dat alle relevante gegevens over het bedrijf in een informatiememorandum staan.

4. Creëer schaarste. Voor een gezond bedrijf zijn gemiddeld 50 potentiële kopers te vinden. Het is slim meerdere partijen te benaderen. Dat is goed voor de prijs, maar voorkomt ook dat je na het eventuele afhaken van een partij het hele proces opnieuw moet beginnen.

5. Zorg ervoor dat de transactie voor beide partijen gunstig is. Als je het onderste uit de kan haalt, is de kans groot dat het in een later stadium alsnog niet goed uitpakt.

6. Tot slot: geniet van het proces. Het verkopen van je bedrijf gebeurt meestal één keer in je leven. Het is positief en brengt je naar een volgende fase.

Geplaatst op: 21 augustus 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *