Klokhuis: bedrijven openen hun deuren voor ondernemende kinderen

Klokhuis: bedrijven openen hun deuren voor ondernemende kinderen

Klokhuis: bedrijven openen hun deuren voor ondernemende kinderen

Jeugdprogramma Het Klokhuis organiseert op zaterdag 11 november ‘Het Klokhuis Backstage’. Dat is een landelijk evenement waarbij kinderen de kans krijgen om in het echt te zien hoe het er in een bedrijf aan toegaat.

Bedrijven in heel Nederland, die normaal gesloten zijn voor kinderen, openen die dag hun deuren. Van grote tot kleine bedrijven, initiatieven en ondernemingen, multinationals en zzp’ers. Van de ijsjesfabriek tot een producent van fietsen en van een ontwerpstudio tot een boekdrukkerij.

Het Klokhuis Onderneemt

Steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen? Hoe kom je bijvoorbeeld op een idee, hoe pitch je je plan, hoe kom je aan geld en hoe maak je er een echt bedrijf van? Dat zijn zaken waar kinderen een antwoord op willen. Daarom komt Het Klokhuis dit jaar met het programma Het Klokhuis Onderneemt (negendelige serie): een crossmediaal project over ondernemen, in samenwerking met de Kamer van Koophandel. Het doel van het project is kinderen vertrouwd maken met ondernemen en ze te inspireren om zelf ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.

 

Geplaatst op: 11 augustus 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *