Het verhaal van Martirosian gaat verder: BMTEC winnaar Drentse Startup 2017

Het verhaal van Martirosian gaat verder: BMTEC winnaar Drentse Startup 2017

Het verhaal van Martirosian gaat verder: BMTEC winnaar Drentse Startup 2017

Naast de Young Business Award 2017 werd dinsdagavond ook de prijs Drentse Startup van het Jaar uitgereikt. BMTEC uit Emmen versloeg in de finale Waste Wise, een bedrijf dat een nieuwe manier bedacht om afval te scheiden. Beide startups kwamen uit een totaal van 41 aanmeldingen voor deze verkiezing. Winnaar BMTEC gaat er naast de eer eveneens vandoor met een prijs van 2.500 euro.

Onverzettelijk

Eigenaar van BMTEC is Bakshik Martirosian. De Armeniër studeert momenteel nog aan de Stenden Hogeschool in Emmen, iets dat hij naast het runnen van zijn bedrijf doet. Een lastige combinatie, zeker nu zijn startup zo veel succes heeft. Voor Martirosian echter geen probleem. Hij knokte voor onafhankelijk en vond zijn weg omhoog, nadat hij een kleine vier jaar geleden nog een uitgeproduceerde asielzoeker zonder recht op onderwijs was. Zijn onverzettelijkheid, leergierigheid, dromen en vertrouwen brachten hem echter een opleiding en een eigen onderneming. Het hele verhaal van Martisorian is hier te lezen.

BMTEC produceert jaarlijks twee miljoen kunststof onderdelen en halffabricaten voor de maakindustrie. Het bedrijf zegt concurrerend te zijn met producten die in China worden gemaakt en heeft inmiddels vier mensen in dienst.

Geplaatst op: 8 juni 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.