Van der Velde wil boekhandel Schaaf in Dokkum overnemen

Van der Velde wil boekhandel Schaaf in Dokkum overnemen

Van der Velde wil boekhandel Schaaf in Dokkum overnemen

Boekhandel Van der Velde neemt de exploitatie van de Dokkumer boekhandel Schaaf over. Huidig eigenaresse Anita Schaaf blijft de winkel runnen en treedt in dienst bij Van der Velde.

Bron: LC
Afbeelding: Pexels

Voor Van der Velde wordt het zijn zesde vestigingsplek naast Leeuwarden, Drachten, Sneek, Groningen (2) en Assen. Twee ondernemers in Dokkum willen het pand aan de Breedstraat kopen en de historische gevel terugbrengen. Van der Velde zal het voor langere tijd huren.

Of de plannen definitief doorgaan is nog afhankelijk van een gevraagde lening van 175.000 euro aan de gemeente voor de verbouwing. Anita Schaaf is al enige tijd in gesprek met Van der Velde over de overname van de boekwinkel. ,,Het is lastig om in dit soort plaatsen een kleinere boekhandel overeind te houden’’, zegt ze.

Crisisjaren
In de crisisjaren hebben veel boekwinkels het loodje gelegd. Van der Velde heeft er een aantal overgenomen waaronder De Tille in Leeuwarden. Dokkum verloor vorig jaar al boekhandel Bergsma, net als Schaaf een oud familiebedrijf. Schaaf zegt dat de grotere schaal van Van der Velde het makkelijker maakt om de boekhandel in Dokkum winstgevend voort te zetten. Ze wijst op de inkoopkracht, de lagere overheadkosten, mogelijkheden om te investeren en voorraden over de verschillende vestigingen ‘rond te pompen’.

Win-winsituatie
Van der Velde heeft bovendien met de bibliotheken in Dokkum en omgeving afgesproken om de inkoop via het filiaal in de stad te laten lopen. ,,Als kleine zelfstandige krijg je dat soort zaken niet voor elkaar’’, aldus Schaaf. Ze zegt blij te zijn dat het uit 1898 stammende bedrijf kan worden voortgezet. ,,Als het allemaal kan doorgaan, is het voor iedereen een win-winsituatie.’’

Geplaatst op: 6 april 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.