Kijkshop sluit diverse winkels, waaronder Kijkshop Leeuwarden

Kijkshop sluit diverse winkels, waaronder Kijkshop Leeuwarden

Kijkshop sluit diverse winkels, waaronder Kijkshop Leeuwarden

Winkelketen Kijkshop sluit twintig van zijn 87 winkels in het land. De vestiging aan het Zaailand in Leeuwarden behoort daar ook toe. De overige winkels in het Noorden blijven wel open.

De filialen die sluiten, liggen verspreid over het land. Een woordvoerder laat weten dat de vestigingen die sluiten ‘niet meer rendabel waren’. Behalve de twintig vestigingen staan er voorlopig geen verdere sluitingen op de agenda.

Achterstallig onderhoud

Kijkshop zou ‘achterstallig onderhoud hebben gehad bij het optimaliseren van het winkelportfolio’, aldus de woordvoerder. De veranderende winkelwereld, waar klanten vaker kiezen voor online-aankopen, is één van de redenen achter de moeizame resultaten van de winkels.

Bovendien lijkt de formule achterhaald. Waar alle ketens moderniseerden en inspeelden op online aankopen, bleef Kijkshop vasthouden aan het etaleren in vitrinekasten, bonnetje invullen en de aankopen aan de toonbank ophalen.

Noordelijke vestigingen

De vestiging in Leeuwarden is één van de vestiging die de deuren gaat sluiten. De decentrale ligging aan de rand van het winkelcentrum werkte niet in het voordeel van de winkel. ,,Kijk maar om je heen, het winkellandschap is in deze stad te versnipperd’’, is het enige dat de bedrijfsleider erover kwijt wil.

Naast de winkel in Leeuwarden zijn er nog noordelijke filialen in Groningen, Stadskanaal, Winschoten, Hoogeveen, Heerenveen en Sneek. De woordvoerster weerspreekt dat Kijkshop zich helemaal gaat toeleggen op de verkoop online. ,,De strategie is multichannel, dus verkoop via de webshop én de stenen winkels. Sinds vorig jaar is het marktaandeel weer aan het groeien. De groei van de webshop gaat sneller dan die van de stenen winkels, maar die hebben nog wel de grootste omzet.”

Kijkshop

Kijkshop is opgericht in 1973 en kwam in 2015 in handen van de Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors. Deze verkocht begin 2016 acht winkels aan Readen Detail dat de winkels voortzette onder de naam Neckermann.com. Deze keten ging binnen een jaar failliet. Vier vestigingen sloten hun deuren, waaronder die in Drachten.

Bron: Leeuwarder Courant

Geplaatst op: 29 maart 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.