Duurzaam ondernemen met MVO Connect Leeuwarden

Duurzaam ondernemen met MVO Connect Leeuwarden

Duurzaam ondernemen met MVO Connect Leeuwarden

De Bedrijvencontactdagen in het WTC Expo in Leeuwarden zijn een ondernemend kennisplein rijker. Het Duurzaamheidsplein is bedacht en opgezet door Dibbo Dorrepaal en Focco Dam van MVO Connect in Leeuwarden. Samen met andere ondernemers geven ze het begrip duurzaamheid voor ondernemers concreet vorm.

,,De vraag is altijd hoe kan het wel? Dat we een omslag moeten maken, is duidelijk. Duurzaamheid is voor veel ondernemers nog een vaag begrip, ze zijn er niet mee bezig of het blijft er bij in de waan van de dag. Wij helpen ze om vergroening en verduurzaming in het bedrijf concreet te maken, we kunnen ze duidelijk maken dat groen ook verdienen betekent.”

Waar komt die drive vandaan? Focco: ,,Ik ben thuis ook bezig om duurzamer te leven, met besparen, met afvalstromen allemaal erg praktisch., Dit heb ik ook bij verschillende werkgevers in de praktijk gebracht. Toen ik in de crisis mijn baan verloor, was dat het goede moment om voor mezelf te beginnen.” Dibbo: ,,Ik heb de afgelopen tien jaar bij Caparis gewerkt, dus heel gericht gewerkt vanuit de people- kant van de pijlers people, planet en profit. We hebben samen een prachtig groot netwerk, waarin we samen veel meer kunnen betekenen dan allebei alleen.”

Betekent MVO Connect niet vooral adviseren en subsidiëren? ,,Nee, dat is vooral wat we niet doen en niet willen. Ja, er wordt heel veel geadviseerd over het begrip duurzaam en er verdwijnen vooral heel veel rapporten in de la, het is echt zonde van het geld en niemand die er wat aan heeft, zeker de ondernemer niet. Nee, wij houden van korte klappen, een advies past op een A-viertje waarin we helder maken voor de ondernemer wat het kost en oplevert.”

,,Met de verschillende partijen waar wij mee samenwerken, kunnen we concreet aangeven wat er in een bedrijf kan en past, of het nu gaat om het omschakelen naar led- verlichting, om het aanleggen van zonne-panelen, om energiezuinige auto’s in je wagenpark. Als je duidelijk kunt maken aan een ondernemer dat hij z’n investering kan terugverdienen, is hij de eerste die met je meegaat in vergroening. Vergis je niet, juist MKB’ers vormen een grote groep, als zij allemaal stappen zetten in de verduurzaming van hun bedrijf, dan gebeurt er echt wat in Nederland. Duurzaam en commercie gaan prima samen, want met alles maar subsidiëren schieten we niet op.”

www.mvoconnect.nl

Geplaatst op: 22 maart 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.