Arbeidsongeschikt? Hoe behoud ik mijn inkomen?

Arbeidsongeschikt? Hoe behoud ik mijn inkomen?

PARTNERBIJDRAGEN | Met een online verzekeringsproduct een maatschappelijk probleem oplossen. Dat is de kern van verzekerdvaninkomen.nl, bedacht en ontwikkeld door Ynte Kuindersma uit Joure. Na twee jaar denken en doorzetten overtuigde hij Aegon van nut en noodzaak en nu is hij de enige in Nederland die het online product namens Aegon in de markt zet.

,,Inventief zijn, het probleem zien en doorzetten”, zegt hij nu de website volledig klaar is en zelfstandigen zich online kunnen verzekeren tegen ongevallen. Noordz omarmt inventieve ondernemers, dus Kuindersma legt ons uit op de beursvloer van de Bedrijvencontactdagen in Leeuwarden zijn ideeën uit.

Te hoge premie

,,De afgelopen 10 jaar is werkend Nederland steeds meer gaan schuiven naar vormen van zelfstandigheid. De economie verandert in hoog tempo en je ziet een maatschappelijk probleem ontstaan. Een vraag die bij velen door het hoofd gaat is: Hoe behoud ik mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt word?

Van de één miljoen zelfstandigen in Nederland is tachtig procent niet verzekerd tegen ongevallen of arbeidsongeschiktheid als gevolg van ongevallen. De meeste van hen vinden de premie te hoog. Dat komt omdat de regelgeving zo ingewikkeld is geworden als het gaat om het afsluiten van die verzekeringen. Je bent als adviseur veel uren kwijt met het opvragen en vergelijken van offertes, voor je een offerte kunt doen aan een zelfstandige. Dat hebben we nu in één klap opgelost.”

Geen medische keuring

,,Op verzekerdvaninkomen.nl kun je in een paar minuten een offerte aanvragen en als je wilt die direct afsluiten. Daarbij kun je kiezen voor een uitkering van €18.000, €21.000 of €24.000 per jaar, vanaf het moment dat je inkomen door een ongeval wegvalt. Je krijgt het bedrag uitgekeerd tot je 67ste levensjaar of zolang je arbeidsongeschiktheid duurt. Er is geen medische keuring nodig. Dat is uniek, we accepteren iedereen. Alleen de eerste veertien dagen zijn je eigen risico.”

Het heeft lang geduurd voor zo’n product is bedacht. ,,Door de strenge regels van de AFM zijn veel mensen in de verzekeringswereld kopschuw geworden, dat is echt jammer. Daarom ben ik zo blij dat we hebben doorgepakt en dat Aegon uiteindelijk heeft geoordeeld dat het een goed product is.”

Waar is Kuindersma het meest blij mee? ,,Dat we er in zijn geslaagd een deel van dat maatschappelijke probleem van niet- verzekerd zijn, hebben opgelost. Het was voor mij onverteerbaar dat mensen die wel als zelfstandige werken, door een ongeval alleen naar de bijstand kunnen, waardoor die uitkering door andere zelfstandigen en ondernemers mede wordt opgebracht.”

Geplaatst op: 21 maart 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.