Kleinste Soepfabriek gaat zelfstandig verder

Kleinste Soepfabriek gaat zelfstandig verder

Kleinste Soepfabriek brengt bedrijfsvoering onder in Leek

LEEK Eigenaar Michel Jansen van Kleinste Soepfabriek in Leek zet de onderneming zelfstandig voort. Hij heeft gebroken met zijn zakenpartner Willem Versteeg, die via twee bv’s nauw verbonden was met het bedrijf. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Kleinste Soepfabriek bestaat sinds 2005 en maakt op ambachtelijke wijze meer dan honderd soorten soep met biologische ingrediënten. De hele bedrijfsvoering is nu ondergebracht in Leek. ,,Ik sta op eigen benen. Dat is een lekker gevoel”, zegt Jansen. Twee jaar van redetwisten met zijn compagnon Versteeg liggen achter hem, vertelt hij. Sinds 30 januari zijn zij geen partner meer, aldus de Leekster ondernemer. Versteeg is niet voor commentaar bereikbaar.

Fabbrica del Gusto failliet
Versteeg was met twee bv’s gelieerd met Kleinste Soepfabriek. Via Maisondes Longruelles in Best bezat hij 50 procent van de aandelen van het bedrijfje. Met de statutair in Leek gevestigde Fabbrica del Gusto tekende hij voor een belangrijk deel van de bedrijfsvoering.

De drie in Leek werkzame medewerkers stonden op de loonlijst van deze vennootschap. In Best deed het bedrijf de etikettering, sales, logistiek en administratie voor Kleinste Soepfabriek. De rechtbank in Groningen verklaarde Fabbrica del Gusto dinsdag failliet.

Inmiddels, vertelt Jansen, is de bedrijfsvoering geconcentreerd in Leek. De drie werknemers van Versteegs bedrijf, die vanwege het faillissement nu een uitkering van het UWV krijgen, biedt Jansen een vast contract aan. Hij trekt vanwege de overname van de activiteiten drie nieuwe medewerkers aan.

Verliesgevende activiteiten
Volgens Jansen ontstonden de problemen doordat Fabbrica del Gusto ook werkzaamheden uitvoerde voor twee andere bv’s van Versteegs Maison des Longruelles: Kleinstekeuken BV en Blend-in BV. Beide ook actief in de voedingsector.

Jansen: ,,Die activiteiten waren verliesgevend. Hier in Leek werd het geld verdiend. Daarom wilde ik me op het merk Kleinste Soepfabriek concentreren. Als Fabbrica voor mij werkt, moet het bedrijf bestellingen kunnen verwerken en geld hebben voor de inkoop van grondstoffen. Het kan niet zo zijn dat mijn klanten veel vraag hebben naar de soep, maar het niet bevoorraad krijgen.”

Niet zonder slag of stoot
De scheiding tussen de twee is niet zonder slag of staat gegaan, zo blijkt uit het verhaal van Jansen. In een aandeelhoudersvergadering heeft hij Versteeg afgezet als mededirecteur. Via juridische weg is de etiketteermachine vanuit Best naar Leek gekomen.

Curator Henk de Groot vermoedt dat de twist tussen beide ondernemers het faillissement van Fabbrica heeft ingeleid. ,,Ik heb beide heren aangehoord, maar moet alles nog verifiëren. Het is te vroeg om te zeggen hoe het allemaal precies zit”, aldus De Groot.

Bron: DVHN
Afbeelding: Pexels

Geplaatst op: 23 februari 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.