Fast50: Gala van supersnelle internetgroeiers

Fast50: Gala van supersnelle internetgroeiers

Gala van supersnelle internetgroeiers

GRONINGEN – Het gala van de supersnelle internetgroeiers. Dat is de Fast50 vrijdag in de Groningse Mediacentrale.

’s Lands vijftig turbogroeiers, waaronder acht noordelijke, zijn er bijeen om te horen wie de superturbomegagroeier is, want een winnaar is doorgaans goed voor een groei van enige duizenden procenten. Belsimpel uit Groningen werd vorig jaar vijfde met groei van 5173 procent over de laatste vier jaar. Of een noordelijk bedrijf eerste wordt, is niet te zeggen, maar het Noorden is wel sterk vertegenwoordigd met Catawiki (Assen), Belsimpel, Brandfield, Diagnoptics Technologies, Experty, LookingforBooking, VoipGrid en Voys (alle uit Groningen).

Bijzonder is dat één holding zelfs twee nominaties kent: Voys Telecom levert Voys en VoipGrid. Mark Vletter is grootaandeelhouder en directeur van beide bedrijven. En hij heeft in de toekomst de kans nog een derde bedrijf aan te melden, namelijk devhouse (ontwikkelclub) Spindle. Maar Spindle bestaat nog geen vijf jaar. ,,Het is een beetje toeval dat we met twee bedrijven meedoen’’, vertelt Vletter. Hij heeft zich samen met een Voys-collega enorm ingespannen de Fast50 (en ook de FD Gazellen) naar de Mediacentrale te halen.

Vletter: ,,Voys heeft afgelopen jaren steeds in de top50 gezeten, maar het was de vraag of dat dit jaar ook het geval zou zijn.Ik vond het geen leuke gedachte dat we niet bij de nominaties zouden zitten, terwijl we een thuiswedstrijd spelen. Toen heb ik VoipGrid ook nog maar aangemeld. En die komt best hoog, volgens mij.’’ Denk nu niet dat een plek in de Fast50 louter een kwestie van aanmelden is. Want wie zich aanmeldt, wordt daarna gewogen. De groeicijfers van alle bedrijven over het afgelopen jaar zijn namelijk nog niet allemaal openbaar, dus moet de organisatie van de Fast50, Deloitte, eerst op het juiste spoor worden gezet.

Er zijn namelijk ook bedrijven die niet genoemd worden – ook uit Groningen – die hoog hadden kunnen scoren. Een daarvan is Dataprovider, dat vergeten had zich aan te melden. ,,Ach ja, dat is weer die Groningse nuchterheid, zullen we maar zeggen’’, stelt Vletter. ,,Vaak speelt mee dat men niet zo bezig is zich te profileren. Maar er komtlangzaam steeds meer reuring. Niettemin, Noord-Nederland zou nog veel beter op de kaart komen als iedereen zich zou aanmelden.’’

Vletter, binnen Voys bekend als chef leuk werk, is zeer in zijn nopjes met de Fast50 in de Mediacentrale. ,,We hebben er hard voor moeten werken’’, vindt hij, ,,maar ik heb begrepen dat zelfs vanuit de Randstad veel interesse is.’’ ’s Avonds is het gala in de Mediacentrale, maar het feest begint vrijdagmiddag in The Big Building in Groningen, waar de Rising Star voor de meestinnovatieve startup met de hoogste groeipotentie wordt uitgereikt. Daar behoort het Groningse Payt (een digitaal incassoplatform) tot de genomineerden.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geplaatst op: 6 oktober 2015

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *